д-р Георги Алексиев – началник на одделот за хирургија во Сандански е ,,Лекар на годината  за 2018 година “, избран од членовите на Регионалната комора на бугарскиот лекарски сојуз – Благоевград.

д-р Саби Хаџиев  – специјалист  по општа и абдоменална хирургија во Благоевград е победник на Конкурсот ,,Омилен лекар за 2018 “, избран преку гласање на Радио Благоевград.

Имињата на наградените лекари беа објавени на свечена церемонија во Арт – салонот на Радио Благоевград,

Наградата за лекар на годината на д-р Георги Алексиев беше врачена од страна на д-р Дафина Тачова, како претседател и претставник на Подрачниот колегиум на Бугарскиот лекарски сојуз .

Директорот на Радио Благоевград , Елисавета Каменичка ја врачи наградата на д-р Саби Хадџиев , специјалист по општа и абдоменална хирургија во Благоевград,Тој доби најмногу гласови од слушателите на Радио Благоевград и заслужено му беше доделена наградата  ,,Омилен лекар за 2018 ” . Оваа награда беше утврдена со гласање на Радио Благоевград на страната на Фејсбук ,по телефон и по електронска пошта.

Со специјални музички честитки на лекарите им честитаа  проф. Кирил Костов со Вокално студио “Фа тараба” , Петја Стојчева и Бојан Георгиев.

/Изјави од Д-р Алексиев  и Д-р Хаџиев/